Як правильно стерилізувати банки з салатом?

Маленькі банки повинні простояти над парою близько 6-8 хвилин, банки об’ємом 1-2 л – 10-15 хвилин, а ємності на 3 л і більше – 20-25 хвилин. Коли на внутрішніх стінках банок з’являться великі краплі води, стерилізацію можна закінчувати. Зніміть банки і поставте на чистий сухий рушник шийкою вниз.

Налити воду в каструлю так, щоб вона доходила до “плічок” банок. Простерилізувати кришки і накрити ними банки із заготовками. Коли вода закипить, засікти час і стерилізувати півлітрові банки 10 хв, літрові – 20 хв, дволітрові – 20 хв, трилітрові – півгодини.

– якщо в рецепті спеціально не вказано, скільки часу необхідно стерилізувати цю конкретну заготовку, то стерилізуємо банки за такою схемою: 0,5 л – 10-15 хвилин; 1 л – 20-25 хвилин; 3 л – 30-35 хвилин.

Related Posts