Як правильно розвести бентоніт для висвітлення вина?

Для освітлення білого вина беруть «риб'ячий клей», танін, желатин. Для освітлення червоного підходять бентоніт та яєчний білок. Якщо у вині є великий відсоток білкових речовин, для очищення додаю дубильні речовини.

Щоб уникнути попадання дріжджів у самогонний апарат, потрібно висвітлити брагу. Спосіб застосування бентоніту у виноробстві: Відміряйте бентоніт з розрахунку 7 гр/1 л вина

У гарячу воду (0,5-1 л) невеликими порціями всипають порошок бентонітупостійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок. Після цього суміш залишають на 5-7 хвилин, щоб глина наситилася вологою, після чого ще раз перемішують. До цього моменту консистенція розчину має бути як у жирного кефіру.

Related Posts