Як правильно розморозити тісто для піци?

При кімнатній температурі тісто розморожують по одній частині близько 5 годин, у кульках – від години до двох. Вибираючи цей спосіб, дістаньте тісто з пакета і помістіть його в каструлю або миску, присипану борошном. Накрийте рушником або кришкою, щоб запобігти провітрюванню, залишити на 5-6 годин.

Основу для піци викласти на деко і розморозити при кімнатній температурі протягом 10-15 хвилин. На поверхню основи нанести соус, розкласти начинку і випікати за температури 180-200˚С протягом 8-10 хвилин. Піца вийде смачнішою, якщо її приготувати в духовці, а не в мікрохвильовій печі.

Для цього потрібно щільно загорнути тісто в целофановий пакет, випустити зайве повітря й опустити в нагріту воду. Щойно вода почне ставати прохолодною, необхідно одразу ж замінювати її на нову. Крім цього, існує ще один поширений спосіб – заморожене дріжджове тісто помістити в духовку.

Related Posts