Як правильно розкласти солоні гриби по банкам?

Після просолювання гриби слід розкласти по банкам, щільно, без порожнеч. Гриби мають доходити майже до верху банки. Поверх них кладеться бавовняна ганчірочка, змочена у горілці (саме горілка запобігає появі плісняви).Mar 22, 2020

Укласти рядами гриби, пересипаючи кожен шар сіллю, перцем, часником та лавровим листом. Покласти зверху листя, що залишилося, накрити чистою тканиною, потім обробною дошкою або тарілкою і поставити під гніт. Через 1-2 дні гриби осядуть і дадуть сік. якщо вони виділять мало розсолу, слід збільшити гніт.

Після охололі гриби розкладають по чистим сухим банкам та заливають гарячим розсолом. Готові гриби будуть десь за 45 днів.

Гриби не можна зберігати у герметично закритому посуді, наприклад, у банках, закатаних під металеві кришки. Без доступу повітря в консервованих грибах розвивається мікроб ботулінус, який виділяє найсильніший з відомих отрут — ботулотоксин, що вражає нервову систему.

Related Posts