Як правильно приготувати клейстер для моркви?

Влийте в окріп тоненьким цівком крохмальний розчин, не забуваючи все розмішувати. Продовжуйте нагрівати каструльку до загусання крохмалю, продовжуючи помішувати. Потім вимкніть і дайте охолонути. Цієї кількості клейстера вистачає на 10 р.

Якщо на грядках раніше вирощувалися культури, які підгодовували компостом або перегноєм, додатково нічого вносити не потрібно. В іншому випадку ґрунт змішують з компостом і торфовим гноєм з розрахунку 8 кг на 1 кв. м. Щоб розкислити грунт, використовують золу, доломітове борошно або крейда.

Під морква гній не вносимо, а вапнуємо – до 0,5 кг на квадратний метр. Вапнування проводять врозкид по всій площі перед перекопуванням. Не частіше ніж один раз на два роки. Фахівці вважають, що вапно-пушонка занадто сильний розкислювач, краще використовувати крейду або доломітове борошно.

Related Posts