Як пом'якшити алкоголь?

Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.

Найпростіший спосіб – за допомогою цукру або інших підсолоджувачів. Пом'якшення самогону не замінює очищення, воно всього лише надає йому приємнішого смаку. Цукор – найбільш доступний продукт для цієї мети. Глюкоза (декстроза, виноградний цукор) – одне з найпоширеніших джерел енергії для живих організмів.

Глюкоза (декстроза) Для пом'якшення самогону глюкозою потрібно 5-25 мл 20-40% водного розчину або 1-5 г сухої речовини на 1 літр сорокапроцентного дистиляту. Перед додаванням таблетку подрібнити до порошку. Смак дорогих магазинних горілок пом'якшують саме декстрозою.

Related Posts