Амарант якраз не містить необхідний для випікання білок клейковини глютен. Перед вживанням насіння в сирому вигляді рекомендується заздалегідь недовго змолоти його в зерновому млині або кавомолці. Завдяки цьому, організму буде легше засвоювати поживні речовини.
А чи можна насіння амаранту їсти сирим? Можна, але радимо утриматися від подібного способу вживання. Сира сировина погано перетравлюється, може виникнути відчуття дискомфорту в шлунково-кишковому тракті.
Що таке амарант і як його їдять?
- Пагони та стебла – додають у супи та соуси як зелень або готують разом з іншими овочами.
- Листя – можна їсти як шпинат.
- Насіння – їдять сирим або приготованим, роблять із нього борошно і крупу.
Амарант: шкода та протипоказання
- індивідуальна непереносимість продукту;
- холецистит;
- панкреатит;
- жовчнокам’яна хвороба;
- гострий період гастриту та виразки шлунка;
- дитячий вік до 5 років;
- період грудного вигодовування.