Як чистять мідії на виробництві?

Чому потрібно чистити мідії? Так як мідії фільтрують воду, то них можуть затримуватися різні сторонні тіла, водорості. Харчуються мідії суспензією, планктоном та іншими організмами, які накопичуються у них у шлунку.

Найзручніше видаляти кишечник кулінарними ножицями, але можна і ножем. Промити мідії під проточною водою, стиснути в кулаку, щоб пішла зайва рідина. У такому вигляді можна розпочинати їх готувати. Якщо плануєте запікати мідії у раковинах, то стулки треба очистити ножем від наростів та водоростей, а потім промити.

Для початку переберіть мідії. Викиньте пошкоджені, тріснуті і ті, що не закриваються під час торкання. Ретельно промийте мушлі великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть.

Related Posts