Кількість прийомів їжі протягом дня не менше 4-5 разів (3 основні прийоми їжі та 2 додаткові, представлені свіжими фруктами та овочами, краще у сирому вигляді). Основна калорійність раціону має припадати на першу половину дня. Інтервали між їдою не повинні перевищувати 3,5-4 години.
Ось стандартний розклад правильного живлення для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:
- сніданок – 7:00;
- 1 перекушування – 10:00;
- обід – до 14:00;
- полуденок – до 16:00;
- вечеря – до 18:00;
- вечірнє перекушування – за 2 години до сну.
Здоровій людині краще харчуватися 3-4 рази на день. При триразовому харчуванні найситнішим має бути обід, а найлегшим – вечеря. Шкідливо під час їжі читати, вирішувати складні та відповідальні завдання. Не можна поспішати, їсти, обпалюючись холодною їжею, ковтати великі шматки їжі, не пережовуючи.