У чому різниця між просом і пшоном?

Зерна проса дуже маленькі, їх спочатку очищають від оболонок, потім з них виходить крупа – шліфоване пшоно, яке легко можна знайти на полицях магазинів. Поверхня шліфованого пшона шорстка. Ця крупа добре засвоюється і швидко вариться. Тому її використовують для каш і запіканок.Feb 19, 2015

Пшоно – крупа, яку отримують із плодів культурних видів проса (Panicum), звільнених від колоскових лусочок за допомогою обдирання.

Кожен колосок проса складається з безлічі зерен, які очищаються від лусочок, квіткових плівок і зародка за допомогою обдирання. Потім зерна шліфують, у результаті чого виходять добре нам знайомі гладкі круглі крупинки жовтого кольору.

У дикорослому вигляді просо – бур’ян, або кормова трава. Рід містить одну з найдавніших оброблюваних людиною зернових рослин Panicum miliaceum, широко поширену в наші дні сільськогосподарську культуру, зерно якої використовується в їжу зазвичай як крупа (“пшоно”).

Related Posts