У чому різниця між дрібною та крупною сіллю?

Взагалі, різниця між цими двома типами солі полягає у ступені її помелу, тобто – сіль крупна містить кристали крупної фракції, а дрібна, відповідно, кристали маленького розміру .17 Sept 2020

І це саме той випадок, коли “крупна сіль” краща – корисніша – за дрібну. Адже крім основного елемента – хлориду натрію (NaCl), у ній міститься безліч корисних і необхідних людині мікроелементів.

Річ у тім, що будь-яка кристалічна сіль, тобто грубого помелу, має більш стриману солоність, ніж дрібна, порошкоподібна виварна або садочна.

Страви, з якими добре поєднується крупна сіль:

  1. М’ясо: кухарі особливо люблять посипати нею запечене або обсмажене м’ясо.
  2. Морепродукти: найкраще підійде велика морська сіль.
  3. Помідори: велика сіль робить їх ще кращими на смак.
  4. Шоколадні плитки та карамель.

Related Posts