Взагалі, різниця між цими двома типами солі полягає у ступені її помелу, тобто – сіль крупна містить кристали крупної фракції, а дрібна, відповідно, кристали маленького розміру .17 Sept 2020
І це саме той випадок, коли “крупна сіль” краща – корисніша – за дрібну. Адже крім основного елемента – хлориду натрію (NaCl), у ній міститься безліч корисних і необхідних людині мікроелементів.
Річ у тім, що будь-яка кристалічна сіль, тобто грубого помелу, має більш стриману солоність, ніж дрібна, порошкоподібна виварна або садочна.
Страви, з якими добре поєднується крупна сіль:
- М’ясо: кухарі особливо люблять посипати нею запечене або обсмажене м’ясо.
- Морепродукти: найкраще підійде велика морська сіль.
- Помідори: велика сіль робить їх ще кращими на смак.
- Шоколадні плитки та карамель.