Скільки жирів має бути в оливковій олії?

Продукт має високу харчову цінність – в 100 г міститься близько 898 кілокалорій. В оливковій олії майже немає вуглеводів та білків, а кількість жирів складає до 99 г.

Що означає напис Extra Virgin Один із показників якості олії – Кислотність. Чим нижча кислотність, тим краще якість олії. У оливкової олії Extra Virgin кислотність не повинна перевищувати 0,8%. За всіма показниками Extra Virgin – найкраще масло, яке варто вибирати.

Середні значення для 100 мл продукту З 92 г, рівних 100 мл олії, тільки 14 г є насичені жирні кислоти, а решта складається з ненасичених та в основному мононенасичених (75%) жирів. Як і всі чисті жири, оливкова олія не містить вуглеводів, цукрів, харчових волокон, білків чи солі.

На якісному олії завжди вказана країна виробництва, є точна адреса виробника, імпортера та експортера. Найкраще оливкова олія – Першого холодного віджиму (extra virgin olive oil).

Related Posts