Скільки запікати гарбуз у духовці зі шкіркою?

– У гарбуза їстівно все, навіть її "дубова" шкірка. Шкірка багатьох плодів – міцна стіна, що заважає комахам і грибкам зруйнувати їх. Гарбузова шкірка має відмінні захисні властивості, їх можна, можливо використовувати і для зміцнення здоров'я, наприклад, для боротьби з мікозами і паразитами.

Поставте лист у попередньо розігріту до 200 °С духовку. Запікайте гарбуз протягом 20-30 хвилин до м'якості та золотистого кольору. Перевіряти готовність можна за допомогою дерев'яної шпажки.

Якщо ви готуєте товстокору велику гарбуз, шкірка якої дуже тверда, попередньо відваріть кірки приблизно 30-40 хв. на середньому вогні. Потім використовуйте їх у супах або приправте олією, сіллю та прянощами.

Related Posts