Скільки запарювати березовий віник?

Відразу виріб треба трохи проминути під проточною теплою водою. Після цього хвилин на 5 помістити в таз із холодною водою, а потім перекласти в ємність із теплою – приблизно на чверть години. Через цей час долити сюди окріп, закрити ємність кришкою і почекати ще 8-10 хвилин.

Якщо ж ви поспішали і не змогли попередньо замочити віник, тоді, після приходу в лазню та сауну, застосовується класичнезапарювання»: віник кладеться в тазик з окропом на 10-15 хвилин, а потім ставиться на букет на 15-20 хвилин.

Хвойні віники можна використовувати лише свіжими. Їх потрібно запарювати у невеликому тазі з окропом, приблизно 15-20 хвилин, накривши таз кришкою. Запарювати потрібно, поки хвоя не пом'якшиться. Любителю російської лазні з дуже ніжною та чутливою шкірою краще не користуватися хвойним віником.

Але не забувайте, що сухі віники краще використовувати лише один раз. Після лазні його краще викинути. Однак свіжі віники можна використовувати неодноразово. Якщо у вас є свіжий віник для лазні, нещодавно зібраний з дубових або березових гілок, то його довго заварювати не потрібно.

Related Posts