Вміст заліза в м’ясі, рибі та морепродуктах:
Назва продукту | Вміст заліза в 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
М’ясо (яловичина) | 2.7 мг | 19% |
М’ясо (індичка) | 1.4 мг | 10% |
М’ясо (кролик) | 3.3 мг | 24% |
М’ясо (куряче) | 1.6 мг |
•Jan 29, 2016
Свиняча печінка Свиняча печінка найкраща, як лідер за вмістом заліза. Крім того, печінка – безцінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів.
На 100 г продукту припадає 19 мг . А в 100 г яловичини міститься 6.8 мг елемента. І тим не менше, за анемії та низького рівня гемоглобіну краще з’їсти шматочок відвареного м’яса молодої корівки, оскільки засвоєння заліза з нього найвище – 22%.