Скільки заліза у відвареній яловичині?

Вміст заліза в м’ясі, рибі та морепродуктах:

Назва продукту Вміст заліза в 100грВідсоток добової потреби
М’ясо (яловичина)2.7 мг19%
М’ясо (індичка)1.4 мг10%
М’ясо (кролик)3.3 мг24%
М’ясо (куряче)1.6 мг

•Jan 29, 2016

Свиняча печінка Свиняча печінка найкраща, як лідер за вмістом заліза. Крім того, печінка – безцінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів.

На 100 г продукту припадає 19 мг . А в 100 г яловичини міститься 6.8 мг елемента. І тим не менше, за анемії та низького рівня гемоглобіну краще з’їсти шматочок відвареного м’яса молодої корівки, оскільки засвоєння заліза з нього найвище – 22%.

Related Posts