Скільки йоду у грибах?

Найбільше йоду ще й у сушених білих грибах, вони насичені мікроелементом до 300 мкг/100 г.Aug 20, 2019

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЙОДУ:

Назва продуктуЗміст йоду у 100грВідсоток добової потреби
Морська капуста300 мкг200%
Кальмар200 мкг133%
Тріска135 мкг90%
Креветка110 мкг73%

•Nov 27, 2016

Йод у продуктах харчування: морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).

Зміст йоду залежить від раціону курей, але в середньому в одному яйця є 24 мкг цього елемента, або 16% добової норми.

Related Posts