Вода холодна – 1 Літр Сіль – 2 ст. ложки Цукор – 1 чайна ложка (за бажанням)
У теплій рідині розчинити кам'яну сіль, спецдобавки та прянощі. Зазвичай концентрація розчину вказана у рецепті (приблизно 60-70 г солі на 1 л).Продукти розраховані на трилітрову ємність:
- Свіжі томати – 1,5-2 кг,
- Велика харчова сіль – 1,5-2 ст. …
- Цукор – 3 ст. …
- Кристалічна лимонна кислота – 1 год.
Стерилізувати не потрібнопросто перевернути і укутати. Я цього разу робила 1,5 літрові і літрові банки, у першому я поклала 3 ст. л цукру1 ст. л солі і півст л оцту, а в 1 л-2 ст л- цукор, солі 0,75 ст.