Скільки років зберігається військова тушонка?

Зберігається тушонка у герметичній тарі при температурі до +20°C та відносній вологості не більше 75 % до 36 місяців від дня виготовлення.Dec 24, 2019

Максимальний термін придатності тушонки для споживача 2 роки. А після відкриття консерви термін її становить 2-3 дні. Якщо тушонка знаходиться в залізній тарі, то після її відкриття вміст бажано викласти в іншу тару, наприклад, банку або тарілку.

То є продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому температура зберігання повинна бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.

Термін придатності консервів починається з дня виготовлення. Для рибних він не повинен перевищувати 2 років, для м'ясних – максимум 5 років (тушонка – 2 роки), для овочевих – 3 роки.

Related Posts