Скільки потрібно варити цілу картоплю?

Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем. Потім злийте воду.

Спосіб №1 – у каструлі Коли вода закипить, картоплю необхідно посолити і додати у воду 40 грамів вершкового масла. Потім трохи зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Вершкове масло утворює на поверхні води суцільну маслянисту плівку, що дасть змогу картоплі зваритися протягом 10-15 хвилин.

Щоб варена картопля була більш розсипчастою, залийте її підсоленою окропом і тут же поставте варитися на сильному вогні, накривши кришкою.

Related Posts