Скільки потрібно тріски для гарячого копчення риби?

Для гарячого – жменя (близько 50 см³) тріски на годину на 2-4 кілограми продукту. Період обробки димом – від 1 до 40 годин. Для швидкого копчення – одна або дві жмені (приблизно 100 см³) на годину на 2–4 кілограми продукту.Apr 18, 2021

Щоб тріска не прогоріла Тому, перед приготуванням на грилі замочуйте тріску для копчення у воді на 20 хвилин, щоб вона довше віддавала дим та аромат вашим стравам.

Оптимальною фракцією для копчення вважається тріска 4-12 мм., такі тріски легко розгораються і повільно тліють, протягом усього копчення, наповнюючи камеру чистим димом, який забезпечить приємний смак та аромат продуктів, не утворюючи при цьому сажі.

Після потрошення та промивання посипте рибу сіллю (з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 кг риби) або рибними спеціями на солі і залиште на 2-3 години для просолювання. Посолену сухим способом або поміщену в розсіл рибу (залежно від її маси) витримайте до копчення на холоді від 1 до 4 годин.

Related Posts