— Більше всього його в смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука. Їжте їх щодня, а взимку ще й апельсини.
Вміст пектину в ягодах та фруктах
Продукти | Зміст пектинових речовин у % на 100 грн. |
---|---|
Суниця | 0,7 |
Журавлина | 0,7 |
Аґрус | 0,7 |
Персик | 0,7 |
•Sep 26, 2019
Особливо багаті на пектин яблука, банани, груші, персики та цитрусові. Якщо це можливо, їжте фрукти зі шкіркою, тому що в ній найбільша концентрація пектину. Пийте натуральні фруктові соки. Натуральні соки (особливо з м'якоттю) містять багато пектинутому постарайтеся включати їх у свій раціон.