Скільки можна зберігати очищену рибу у холодильнику?

Мікроорганізми, що містяться в рибі, впливають на термін її зберігання. Холодильник уповільнює діяльність мікроорганізмів та подовжує термін зберігання. Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, тому що оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C, щоб зберегти риби та морепродуктів.

двох днів Якщо температура -8 термін зберігання два тижні. При нульовій температурі допускається зберігати щонайбільше три доби. Свіжу рибу не оброблену, слід зберігати при нульовій температурі до +2. Потрошена риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5.

2 днів Без охолодження свіжа риба псується за кілька годин, при охолодженні її можна, можливо зберегти протягом 1-2 днів. Заморожувати рибу, що пролежала кілька днів, не рекомендується. Охолоджена риба зберігається при температурі від 0 до -2°C у спеціальних «відділах свіжості» холодильника або обкладена льодом.

Related Posts