Скільки можна тримати дріжджове тісто у теплі?

При кімнатній температурі дріжджове тісто починає активно тинятися: наповнюється вуглекислим газом, піднімається, а потім перекисає. З нього йде цукор, випічка стає блідою, пахне дріжджами. Страждає при цьому смак кінцевого продукту. Максимальний час зберігання дріжджового тіста в таких умовах – 2,5 години.

дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.

Час розподілу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.

Як відомо, дріжджове тісто любить тепло. Саме тому дуже важливо організувати теплу атмосферу та спокій для гарного підходу тіста. Його дуже просто підняти в мікрохвильовій печі. Для цього накрите тісто ставиться в НВЧ разом із невеликою склянкою з водою.

Related Posts