Скільки має втратити у вазі Сиров'ялена ковбаса?

Як підсумок: всі 4 ковбаси вже готові до вживання (нагадаю при втраті 35% ваги ковбаса вважається готовою).

Вивішуємо ковбасу і очікуємо повного дозрівання протягом 20-40 днів (залежить від діаметра використовуваної оболонки та температури/вологості). За цей час батони мають ущільнитися, а їхня маса має зменшитися на 25–30 відсотків. 9. Продукт готовий.

Для усадки рекомендується температура +2-4С і вологість 80-90% протягом 12 годин, але багато хто на усадку відразу вивішують вялиться, просто підтягнувши шпагатом батони через добу. Оптимальними умовами для в'ялення є температура +12-15С та вологість 70-85%.

Related Posts