Скільки коштували яйця у 1980 році?

У Радянському Союзі ціни регулювала держава та підвищувала їх рідко – раз на 10 років. Така стабільність компенсувалася дефіцитом, продуктами по талонах та відсутністю асортименту. Десяток яєць у СРСР коштував 1,1 – 1,3 рубля залежно від категорії. Це 1% від зарплати.

Учасники Facebook-групи «Моя Москва» при погляді на знімок із зображенням пірамід із банок із кавою згадали старі ціни на продукти та розміри своїх зарплат. Найбільш обговорюваним товаром стали яйця. Росіяни навіть посперечалися, скільки саме коштував десяток раніше – 0,9 рубля або 1,1 рубля.

Баночка сардин – 60-72 коп. Консерви «Сніданок туриста» – 32 коп. Банку огірків чи помідорів – 40-50, а ікра кабачкова – 42 копійки баночка. Яйця – 0,90 – 1 рубль десяток. Твердий сир: 2,80 – 3,50.

За три рублі людина могла купити 30 пиріжків з м'ясом (по 10 копійок за штуку) або 75 пиріжків з капустою або з картоплею, або з рисом та яйцем (по 4 копійки за пиріжок). Уявіть собі, скільки людей можна було нагодувати!

Related Posts