ЖИВЛЕННЯ — ТАБЛИЦЯ ХЛІБНИХ ОДИНИЦЬ
НАЗВА ПРОДУКТУ | КІЛЬКІСТЬ НА 1 ХЕ | ОБСЯГ, ВАГА НА 1 ХЕ |
---|---|---|
Мандарини | дрібні Зшт. зі шкіркою середні 2 шт. без шкірки | 150 г 120 г |
Нектарін | середній! штука з кісточкою | 120 г |
Персик | середній! штука з кісточкою | 120 г |
Папайя | 1/2 штуки | 140 г |
Молоко за своїм фізичним складом – це суміш жирів, білків та вуглеводів у воді. Жири містяться в олії, сметані та жирних вершках. У цих продуктах ні ХЕ, оскільки ні вуглеводів. Білки – це сир, у ньому теж ні ХЕ.
Одна ХЕ приймається за 10 г чистих вуглеводів або 12 г з урахуванням харчових волокон. Виробники діабетичних та дієтичних продуктів вказують хлібні одиниці з розрахунку 12 г вуглеводів на 1 ХЕ.