Скільки грамів вуглеводів при сушінні?

Добова норма вуглеводів у перший та останній тиждень періоду сушіння складає 1 г на 1 кг маси тіла. При цьому всі вуглеводні продукти слід вживати до 15:00. З раціону слід виключити картопля, буряк, морква і гарбуз.21 Oct 2021

Раціон харчування на сушінні має складатися приблизно з 45% білків (15 – 20% від цієї кількості може припадати на протеїнові коктейлі), 35% складних вуглеводів (гречана крупа, висівковий хліб, овочі, макарони із твердих сортів пшениці), 20% жирів (жири рослинного походження, жирна морська риба).

Тобто добова норма споживання білків становитиме – 100 грам, жирів – 45 грам, вуглеводів – 50 грам. Слід зазначити, що підвищення рівня метаболізму варто часто харчуватися і «дробити» прийоми їжі, роблячи перекушування між основними прийомами кожні дві-три години.

Деякі дієтологи рекомендують співвідношення 40% вуглеводів, 30% білків та 30% жирів для здорового зменшення маси тіла. Отже, щоб при дієті зі щоденним споживанням 1500 ккал отримати 40% калорій з вуглеводів (600 ккал) потрібно з'їсти 150 г вуглеводів на добу (з розрахунку 1 г вуглеводів – 4 ккал).

Related Posts