Скільки градусів у горілці та самогоні?

Горілка – 30-60% про. (Фортеця російської горілки зазвичай 40% про.) Коньяк – 40-42% про. Самогон – не має стандартів фортеці, як правило 40-60% про.

Самогон женуть у всіх країнах, хоч і називають по-різному. І в Європі його фортеця – 37-38 °. А в нас навіть 40-градусний вважається слабким, а отже – неякісним. Загальноприйнята міцність домашнього алкогольного дистиляту – 45-55 °.

Пити такий напій не можна, інакше можна, можливо обпалити слизові оболонки стравоходу та шлунка. Щоб не нашкодити здоров'ю, самогон після вигонки доводиться у будь-якому випадку розбавляти водою. Для когось його фортеця має бути 40°, інші стверджують – 45°, для третіх – не менше 50°.

Але скільки об'єктивно градусів алкоголю повинно утримуватися в гарному самогоні? Як не дивно, нічим це число не відрізняється і в самого не повинно бути 40% спирту. Пов'язано це з тим, що саме ця цифра 40% є оптимальною межею між економічним виробництвом і гарною фортецею.

Related Posts