Скільки днів потрібно солити оселедець?

Для слабкого посолу достатньо витримати рибу в розсолі. годинидля середнього – 36 годин. Пряніший розсіл вийде, якщо додати в нього 1 ч. ложку зерен коріандру, 10 горошин запашного перцю (можна потовкти їх у ступці), кілька бутончиків гвоздики, щіпку насіння кропу.

Вибираючи солону рибу (наприклад, оселедець), треба в першу чергу подивитися їй у вічі. Якщо вони помутнілі, кров'яні або запалі, значить продукт не першої свіжості. Зіниці у риби повинні бути світлі, луска рівна, срібляста та пружна. При натисканні вона має бути не надто м'якою.

Інгредієнти: вода – 1 л, сіль – 150 г, цукор – 50 г, кориця – 1 паличка, запашний перець – 8 горошин, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 1 шт. У воду кинути всі інгредієнти, довести до кипіння, остудити та залити цілу оселедець (3 – 4 штуки для цього кількість розсолу). Можна використовувати свіжу чи заморожену.

Related Posts