Скільки днів має стояти домашній квас?

Скільки часу бродить квас У спеку вистачає 1.5-2 діб, у більш прохолодну погоду може знадобитися три дні. Слідкуйте за квасом, він повинен “грати”, тобто шматочки хліба повинні не поспішаючи переміщатися по банці вгору-вниз.Jun 28, 2016

Якщо візуально, то подивіться на бульбашки. Коли йде бродіння, то бульбашки активні. Потім можна спробувати на смак напій, та й за запахом визначити готовність. Смак не пріснуватий має бути.

Налити воду в банку об’ємом 0,5 л. Додати хліб і цукор, перемішати. Накрити банку марлею і поставити в тепле місце для бродіння. Закваска буде готова через 1-2 дні, а визначити її готовність можна за смаком і зовнішнім виглядом – закваска має бути каламутною і мати різкий смак.

Горлечко банки закрийте складеною в кілька шарів марлею і залиште напій настоюватися на 3-4 дні. Готовий квас процідіть через сито і перелийте для зручності в пластикову пляшку. Сухарі, що залишилися, можна використовувати повторно як закваску під час приготування нової порції квасу.

Related Posts