Скільки часу застигає желатин у холодильнику?

Пам'ятайте, що желатин починає стабілізацію при зниженні температури до 15 градусів. І потрібно від 6 до 24 години на те, щоб маса стабілізувалася повністю. Саме тому вироби з желатином рекомендують готувати заздалегідь.

Що стосується часу, необхідного для застигання желе, то ідеальний варіант – поставити його на ніч у холодильник. Хоча зазвичай вистачає 4-6 годин у прохолодному місці. І врахуйте, що желе легко поглинає запахи, тому не варто ставити його в холодильникде багато пахучих продуктів.

Желатин стабілізується при температурі нижче 15 °С. Якщо Ви залишите желе у кімнаті, то воно ніколи не застигне. Усі желатинові начинки та торти відправляйте в холодильник чи морозилку для стабілізації.

Related Posts