Скільки часу потрібно солити рибу для копчення?

"Універсальний" посол триває 1,5 – 2 доби, ступінь просолу залежить від ваших смакових бажань. Ступінь готовності можна перевірити, зробивши маленький розріз на спинці і скуштувавши м'ясо. Після такого посолу рибу не треба промивати, а просто просушити протягом кількох годин і в коптильню.

Для гарячого копчення рибу розпорошіть, залишаючи голову і луску, тому що в готовому вигляді вона вийде привабливішою і менш сухою. Після потрошення та промивання посипте рибу сіллю (з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 кг риби) або рибними спеціями на солі і залиште на 2-3 години для просолювання.

Як солити рибу перед копченням Для засолювання потрібно два компоненти – сіль великого помелу та риба. Дрібну, викладаючи шарами, просто пересипаю сіллю з розрахунку 1 столова ложка з гіркою солі на кілограм риби і на 2 години під гніт.

Related Posts