Готові коржі мають вилежатися 5 – 7 годин у холодильнику. Винятки – “шифоновий” бісквіт, “червоний оксамит” і морквяний. Торти з них можна збирати відразу після охолодження. За цей час вони стануть більш м’якими, зволоженими та податливими.
Існує дуже важливе правило: не треба просочувати гарячі коржі. Після приготування бісквіти мають остигати протягом 5-6 годин у холодильнику. Якщо почати просочувати гарячі коржі, то вони розмокнуть, стануть в’ялими і розваляться. Сироп для просочення так само має бути кімнатної температури.
Кондитерські вироби потрібно зберігати виключно в холодильнику і не довше 2-х діб. Магазинні торти – якщо десерт виготовлений на основі сирного або вершкового крему, то термін його зберігання не перевищує 18 годин.
Торт потрібно просочувати 4-8 годин.