Що в яйці найкорисніше?

З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі, ПНЖК Омега-3, фолієва кислота, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйці також міститься холін, який благотворно впливає на роботу нервової системи.3 Mar 2021

Яєчний білок справді менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Тому якщо ваша мета – скинути вагу, то варто віддати перевагу білку, на деякий час виключивши жовток.

Один яєчний жовток містить близько 300 мікрограмів холіну, ця поживна речовина допомагає регулювати діяльність мозку, нервової та серцево-судинної системи. Містить вітаміни А, Е та вітаміни групи В. Ці вітаміни впливають на чоловічу силу та значно покращують її. Особливо багато їх у яєчних жовтках.

Яйця також є джерелом вітамінів А, В, Е, D, К, фолату, біотину та холіну, селену, кальцію, йоду та фосфору. Білок. Складається із амінокислот. Найбільше білків у яєчному білку – 50%, у яєчному жовтку – 44%.

Related Posts