Су-вид є кулінарну техніку, при якій продукти запечатуються в герметичних вакуумних пакетах і потім готуються за низьких температур на водяній бані за чітко визначений час. За допомогою цього методу ви зможете досягти такого результату, який неможливо отримати при звичайному приготуванні.
За допомогою су–виду готують м'ясо, рибу, овочі та морепродукти. Не можна приготувати сирі борошна та крупи. У кожного продукту своя температура і час приготування, слід уважно стежити. Упаковка продуктів у пластикові пакети дозволяє зберегти природні соки, які зазвичай губляться при варінні.
Слово «су–вигляд» утворилося від французького sous-vide – «у вакуумі».Це технологія приготування, за якої:
- У пластиковий пакет кладуть продукти.
- Пакет вакуумують – видаляють із нього повітря.
- Опускають пакет у воду.
- Повільно нагрівають воду – температура не повинна перевищувати +100 °C.
Aug 3, 2021
За допомогою су–виду ви зможете: приготувати ніжну та смачну страву навіть із жорстких м'ясних висівок, приготувати овочі, які (на відміну від зварених у каструлі) збережуть свою форму та структуру, з легкістю зберегти у холодильнику чи морозилці готовий продукт для подальшого використання – прямо у вакуумному пакеті.