Що таке нут продукт?

Нут або нохат відомий у світі під різними назвами: турецький горох, єгипетський горох чи баранячий горох. Нут може бути кремовим, чорним, зеленим, червоним та коричневим. Цінне джерело білка для тих, хто не їсть м'ясо, при цьому білок цього бобового засвоюється простіше, ніж інших бобових.Mar 20, 2019

за смаку нут віддалено нагадує горіх. Нут дуже популярний серед вегетаріанців та в індійській кухні. Він дуже ситний, багатий білком та клітковиною. Перед тим, як почати готувати страву на основі нута, необхідно виконати тривалу процедуру замочування гороху, або можна купити вже готовий консервований.

Нут – джерело магнію та калію, які важливі для здоров'я серця, а розчинна клітковина знижує рівень тригліцеридів та «поганого» холестерину ЛПНЩ, що викликає серцеві захворювання. Регулярне включення нута у раціон може знизити ризик онкології.

Цікаво, що нут їдять і сирим розмочують його протягом 8-10 годин, а потім добре промивають і їдять. Так у ньому зберігається максимум корисних речовин, проте якщо у вас проблеми з ШКТ, сирий горох краще не є.

Related Posts