Що таке целюлоза мікрокристалічна?

Мікрокристалічна целюлоза (МКЦ) – це продукт, що виходить в результаті хімічної деструкції целюлози, основними властивостями якого будуть високий ступінь чистоти та високий відсотковий вміст упорядкованої частини целюлози із кристалографічною орієнтацією полімерних молекул.

Мікрокристалічна целюлоза допомагає зменшити калорійність продуктів, є джерелом корисних для роботи ШКТ харчових волокон, дозволяє збільшити термін зберігання товарів. Для цих же цілей додається в корми для сільськогосподарських та свійських тварин та птахів.

Оскільки склад мікрокристалічної целюлози абсолютно натуральний, то й список серйозних побічних дій вкрай короткий, а саме: метеоризм, здуття запори, дефіцит вітамінів та мінеральних речовин

Целюлоза позитивно впливає на обмінні процеси організму, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, знижує ймовірність виникнення як доброякісних, так і злоякісних новоутворень

Related Posts