Що таке артишоки у кулінарії?

Артишок – це кошик майбутньої квітки з сімейства Астрових, що не розкрився.. У розкритому вигляді ця квітка нагадує будяко. Він має понад 140 видів, хоча лише 40 вживатися в їжу. Його батьківщиною вважається узбережжя Середземного моря, де він і сьогодні проростає в дикому вигляді.

Артишок або кардон (лат. Cynara) – великі харчові та лікарські рослини з роду багаторічних трав'янистих рослин артишок сімейства айстрових (або складноцвітих). Більше інших видів відомий іспанський артишок – Поширена харчова рослина, що має багато культурних форм і сортів.

Це багаторічна рослина сімейства айстрових, чия квітка схожа на суцвіття будяка. У їжу вживають бутони, що не розкрилися. артишока. На вигляд вони нагадують шишку (іноді вона вкрита невеликими шипами зовні) розміром із великий апельсин, але можуть бути і дрібнішими. Забарвлення бутонів залежить від сорту рослини.

У артишока специфічний смак, який, можливо, здивує вас при першому знайомстві, але варто спробувати ще раз – і ви закохаєтесь назавжди! До речі, саме через це специфічне смаку – солодкуватого, з металевими нотками – артишоків бояться всі сомельє світу, адже до них неймовірно складно підібрати вино!

Related Posts