Сепаратор, або тарілчаста центрифуга, являє собою центрифугу вертикального компонування. Він використовується для розділення й освітлення рідин. Принцип тарілчастого сепаратора дає змогу розділити тверді та рідкі фази або змішані рідкі фази під впливом відцентрової сили.
Увімкніть сепаратор і, згідно з інструкцією, заливайте в чашу молоко для сепарації. Отримані вершки розлийте по банках або в одну загальну ємність. Далі вирішуйте самі, яку домашню сметану ви хочете отримати. Якщо вам потрібен солодкуватий смак без кислинки – поставте вершки просто в холодильник.
Якщо сепаратор не відбиває вершки, необхідно розібратися, після чого це почало проявлятися. У більшості випадків основною проблемою є неправильна збірка – це буде першою порадою. Якщо ж повторна збірка не допомогла – спробуйте підкрутити гвинт подачі молока.