Що робить кавун?

Велика кількість води в кавун дозволяє використовувати його як сечогінний і жовчогінний засіб. Кавуновий сік здатний очистити печінку та нирки від шлаків та токсинів, скоротити ризик подагри (захворювання суглобів), покращити колір обличчя та роботу шлунково-кишкового тракту.

Кавун використовують у лікувальному харчуванні при анемії, атеросклерозі, гіпертонії, хворобах печінки, камінні жовчного міхура та сечовивідних шляхів, артритах, подагрі, при ожирінні.

У кавун міститься вітаміни групи В, аскорбінова кислота, вуглеводи. Міститься залізо, магній, рослинна клітковина. Плід складається на 90% води, і є відмінним сечогінним засобом. Зміст пектину та клітковини покращує моторику кишечника.

Related Posts