Що потрібно робити з Просфорою?

Викидати просфору не можна. Засохлу найкраще роздрібнити на сухарі й поступово з’їсти. Запліснявілу можна спалити в якомусь пристойному місці – не там, де спалюють сміття.

Удома його слід зберігати в спеціальному місці, можна біля ікон, споживати зі святою водою тільки натщесерце зі спеціальною молитвою: “Господи Боже мій, нехай буде дар Твій святий: проскура́ і свя́та Твоя́ вода́ на відпу́щення гріхів мо́ї́х, на просвіту розуму мо́його́го́, на зміцнення ду́шніх і тіле́сних сил мо́ї́х, на …

просвира́ (ін.-грец. προσφορά – “приношення”; множин. ч.: про́сфори) – богослужбовий літургійний хліб, який уживається в православ’ї для таїнства Євхаристії та для поминання під час Проскомидії живих і мертвих.

Related Posts