Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (у середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир “Пармезан” – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Найбільша кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м’ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, перебувають у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.
Залежно від ступеня вираженості дефіцит білка може призводити до: відставання в розумовому і фізичному розвитку; ослаблення пам’яті та інтелекту; ослаблення захисної системи організму.