Що потрібно їсти на Різдво?

Головними обрядовими стравами на святвечір є кутя та компот. Інші страви можуть досить сильно варіювати, залежно від регіону та стану сім'ї. Головною вимогою є те, що страви повинні бути пісними, оскільки Святвечір припадає на останній день Пилипівського посту.

Страви на Різдво

  • Кутя
  • Узвар
  • Пісні вареники з картоплею чи капустою
  • Вінігрет з квасолею та квашеною капустою
  • Риба з овочами
  • Оселедець
  • Борщ із вушками
  • Борщ пісний з карасями та грибами

6 січня відзначається святвечір – останній день перед Різдвом Христовим. Цього дня закінчується Різдвяний піст. Це останній день, коли християни не їдять м'ясо та молочні продукти, а також утримуються від веселощів. Однак можна їсти риби.

Related Posts