Що можна проростити у домашніх умовах?

Яке насіння можна пророщувати

  • Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш та соєві боби.
  • Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь та жито;
  • Круп'яні: кіноа, амарант та гречка.
  • Олійні: кунжут, соняшник, мигдаль, лісовий горіх, коноплі, лляне насіння та арахіс.

Найлегші в пророщуванні насіння та злаки – це зелена гречка, пшениця, насіння соняшнику, бобові (соя, квасоля, нут). Промийте сухе зерно або насіння і замочіть їх у холодній воді на 12-14 годин. Щоб не допустити скисання майбутніх проростків, періодично промивайте їх.

Ідеальним для пророщування в домашніх умовах вважається насіння соняшнику, кунжуту, пшениці, жита, ячменю, амаранту, льону, гірчиці, нуту та машу. У всіх рослин є своя швидкість дозрівання, наприклад, жито, пшениця і овес – проростають найшвидше і досить невибагливі.

Related Posts