Що можна їсти при гострому Дуоденіті?

Перевагу треба віддавати нежирним видам м'яса та риби: молодій яловичині, телятині, кролику, індичці та курі. Солону рибу, субпродукти, м'ясо гусака, качки та баранини треба виключити. Харчування має бути максимально щадним. Їжу переважно відварювати чи тушкувати, ніж смажити.

Збалансоване харчування при дуоденіті має стати звичним – це єдиний ефективний захід профілактики загострень. Рекомендується виключити з раціону прянощі, свіжу випічку, солоні, гострі, смажені страви, алкоголь. М'ясо, овочі та рибу краще готувати на пару або відварювати.

На сніданки можна, можливо готувати кашу з манної крупи або вівсянку на воді, парові омлети, в них можна, можливо додати овочі. Для полуденків та ланчу підходять печені фрукти (дозволені), суфле, тепле молоко, чай із молоком. На обід обов'язково має бути рідка їжа: протерті рисові або перлові супи, легкі овочеві відвари.

Рекомендовані компоненти раціону

  • підсушений білий хліб;
  • пісні сорти птиці, м'яса та риби;
  • молоко та некисла молочна продукція;
  • манна, вівсяна, рисова та гречана каші;
  • вегетаріанські, молочні, слизові супи;
  • солодкі фрукти, некислі та негіркі овочі з помірним вмістом клітковини (подаються в протертому вигляді);

Related Posts