Що можна їсти після операції на легені?

Для відновлення організму після операції на легені харчування має бути повноцінним, легко засвоюваним. У їжі повинні бути вітаміни, овочі, фрукти та соки. Обов'язковою вимогою до харчування є обмеження кухонної солі. Споживання хлориду натрію не повинно перевищувати 6 г на добу.

Йогурт, молоко, печиво, розчинене в молоці або йогурті, м'ясне та рибне пюре, тушковані та подрібнені м'ясо та риба, можливо злегка розбавлені бульйоном, яйця некруто, сири та сир кремоподібні, картопляне пюре, до суп-пюре овочеві та бобові, енергетичні добавки між основними …

Більшість операцій супроводжується крововтратою, а для відновлення рівня гемоглобіну та еритроцитів у крові необхідні продукти, багаті на залізо. До таких продуктів належать: червоне м'ясо, печінка, яйця, горіхи, овочі, яблука, гранати, родзинки, сливи, інжир.

З овочів не рекомендується є цибуля, часник, редька, редька, капуста, томати, огірки, шпинат. З молочних продуктів не можна пити кислі сорти кефіру, жирне молоко, сир, сири. забороняється кислий кефір, жирний сир та молоко високої жирності, гострі сири. Не допускається вживання грибів.

Related Posts