Що міститься у стручковій квасолі?

100 г стручкової квасолі – 24 ккал Містить значну кількість вітаміну C, провітамін A, вітаміни групи B, вітамін E, фолієву кислоту, мінерали та клітковину.

З обережністю слід вживати квасоля при хворобах ШКТ, виразці, панкреатиті та холециститі. Бажано не вживати квасоля у їжу навіть якщо вищезгадані хвороби перебувають у стані ремісії, оскільки бобові стимулюють вироблення шлункового соку і можуть призвести до газоутворення.

У народній медицині водний настій чи відвар стручків квасолі застосовуються при гіпертонії, хронічному ревматизмі, подагрі, набряках серцевого походження, нирковокам'яної хвороби та особливо при цукровому діабеті.

Стручкова квасоля містить мало калорій, і при цьому вона багата на харчові волокна. Це допомагає нормалізувати перистальтику кишечника (відмінно справляється із запорами, які часто турбують майбутніх мам).

Related Posts