Що краще заморожені ягоди чи варення?

Чи зберігаються активні речовини при заморожуванні ягід? Коротка відповідь – так. Наприклад, аскорбінова кислота (AA – ascorbic acid), один із найнестійкіших вітамінів, краще зберігається в заморожених продуктах, ніж за кімнатної температури.

Легко – заморозити їх свіжими. Правильний процес заморожування ягід дасть змогу надовго зберегти всі корисні властивості та вітаміни, при цьому зовнішній вигляд, смак і аромат ягід практично не змінюється. У заморожених ягодах зберігаються такі незамінні речовини, як каротин, вітаміни В1 і В2, а також вітамін С.

Почнемо з ягід . Можна вживати їх у їжу безпосередньо, без додаткової обробки, а можна використовувати їх як сировину для виготовлення десертів – желе, мусів, випічки з начинкою. Від обраного варіанта вживання залежать правила їхнього розморожування.

Related Posts