Що краще пшениця чи полба?

Полба помітно корисніша за пшеницю. Вона містить більше білка, вітамінів та мінералів. І здебільшого, звичайно, все це міститься саме в оболонці зерна. До того ж, цільнозернове борошно з півби знижує «потовсті» властивості випічки.

Є чи шкода Полби для здоров'я? Від вживання Полби багато користі, але є і шкода для організму для людей з індивідуальною алергією на якийсь компонент, а також з целіакією чи непереносимістю глютена.

У порівнянні зі звичайною пшеницею, полбе у кілька разів більший вміст магнію, заліза, цинку та вітамінів, таких як: В1 – тіамін, В2 – рибофлавін, В6 – піридоксин, В9 – фолієва, а також вітаміни Е та РР. Також полба містить кальцій, натрій, фосфор, калій, мідь, селен та марганець.

Двозернянка, або полба, або напівполба, або емер (лат. Triticum dicoccum) – однорічна трав'яниста рослина сімейства Злаки (Poaceae), вид пшениці.

Related Posts