Що краще клітковина чи висівки?

Висівки (на відміну від клітковини) містять не тільки харчові волокна, а й мікроелементи, які входять до складу самого зародка зерна. Вміст клітковини у висівках становить 75-80%. У 100 г висівок знаходиться 250 ккал; у клітковині – 35 ккал.Jan 8, 2019

Висівки є щільною оболонкою зерна, а клітковина – це грубі волокна рослинної їжі. При цьому самі висівки на 70–75% теж складаються з клітковини. За своєю структурою вони набагато важчі та калорійніші.

Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.

Related Posts